Asociația MĂR Moldova te invită la prima ediție a Conferinței Naționale a Industriei Ospitalității – „Hospitality Next Level”. Cu un accent pe inovare, dezvoltare și sustenabilitate, conferința de primă importanță pentru industria HoReCa aduce împreună lideri autohtoni din domeniu, reprezentanți ai autorităților de nivel central, manageri de restaurante, furnizori de servicii și ingrediente HoReCa, pentru a discuta cele mai recente tendințe, politici de dezvoltare a sectorului și inovații în industria Ospitalității.
Agenda
I Ediție a Conferinței Naționale a Industriei Ospitalității – „Hospitality Next Level”
Joi, 16 mai 2024
Locație: C.I.E. Moldexpo S.A., Pavilionul Central, Chișinău (str. Ghioceilor 1)
Regim Lingvistic: Limba Română/Rusă (traducere asigurată)
Dress code: Business Casual
08:30 – 09:15 Welcome Coffee
Înregistrarea participanților
09:15 – 09:30 Cuvânt de deschidere
- Ruslan COJOCARU, Președinte al Asociației MĂR, Fondator Tucano Coffee, Oliva
- William TRIGG, Director al Departamentului Creștere Economică, USAID Moldova
09:30 – 11:00 PANEL 1 – Dezvoltarea industriei HoReCa în pas cu timpurile
Moderator: Diana LAZĂR, Directoarea industriei vitivinicole și a turismului, USAID RCRA
- Politici și Strategii de dezvoltare, promovare a sectorului HoReCa din partea statului
- Politici de încurajare privind creșterea contribuției Ospitalității la PIB
- Cum se poate ușura povara fiscală pe salariile din sectorul HoReCa
- Cum ținem pasul cu ajustarea aspectelor legislative, conform cerințelor UE
- Unde începe reforma în industria Turismului
- Viorel GARAZ, Secretar de Stat, Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării al RM
- Cristina IXARI, Secretar de Stat, Ministerul Finanțelor al RM
- Afanasi TARLEV, Director General Adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor
- Andrei CHISTOL, Secretar de Stat, Ministerul Culturii al RM
11:00 – 11:30 Coffee Break / Networking
11:30 – 13:00 PANEL 2 – Transformarea Industriei Ospitalității: Politici și Inovații pentru creștere și Sustenabilitate
Moderator: Catălina SANDUȚA, Manager în domeniul dezvoltării și planificării McDonald’s, Moldova
- Cum sprijinim sistemul educațional din sector pentru a face industria din nou atractivă pentru noua generație
- Cum îmbunătățim imaginea sectorului prin forța de muncă pregătită și calificată
- Cum poate fi utilizată inteligența artificială (AI) ca modalitate de a crește eficiența în industria ospitalității
- Natalia SUHODOL, conf. Univ. Departamentul Servicii Hoteliere,Turism şi Agrement al Facultății Tehnologia Alimentelor, Universitatea Tehnică RM
- Raisa DOGARU, Director al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă
- Veaceslav CUNEV, CEO Deeplace
13:00 – 14:00 Prânz
14:00 – 15:00 PANEL 3 – Tendințe și Analiză în industria Ospitalității: RM vs. Internațional
Moderator: Sergiu CEBOTARI, Vicepreședinte ANTRIM, Regency Hotel
- Analiza Evoluției Pieței privind industria Ospitalității în RM, din prisma consumatorilor
- Tendințele pieții ospitalității la nivel internațional
- Angela CIJEVSCHI, General Director Xplane Market Research Agency. Moldova
- Florin MAXIM, Fondator Hospitality Culture Institute. România
15:00 – 15:15 Pauză 15 minute
15:15 – 16:30 PANEL 4 Entuziasm de Antreprenor în industria HORECA, Investiții și Istorii de Succes
Moderator: Vasile LUNGU, CEO Draft, Mojito, Moldova
- Entuziasm de antreprenor – investiții în sectorul HORECA
- Potențial neexploarat
- Istorii de succes
- Ruslan COJOCARU, Fondator Tucano Coffee, Oliva. Moldova
- Oxana CREȚU, Brand chef, Fondatoarea Restaurantului Inima. Franța
- Olga KOPYLOVA, Fondatoarea Chernomorka, Chikapulya, Kozy. Ucraina
16:30 – 17:30 Networking